Å sende hunden på kennel

Det er ikke alltid vi kan ha med oss bestevennen vår over alt, og da kan det være aktuelt å la den bo på hundekennel mens vi er borte. Samtidig er vi nødt til å ta forholdsregler før vi overlater hunden til menneskene som driver kennel. Det er nemlig ikke alle hunder som liker seg like godt på kennel. Enkelte hunder har ikke like lett for å slappe av som andre, og kan oppleve kenneler som stressende.

Samtidig elsker andre hunder nye omgivelser og mennesker. Det er ingen tvil om at kenneler oppleves veldig forskjellig mellom ulike hunder. Er du usikker på om hunden din vil trives, kan dere besøke en kennel i forveien. Da får du funnet ut hvordan den reagerer. Du gjør også lurt i å snakke med andre hundeiere som har hatt hund på samme kennel.

Det er også viktig å vaksinere hunden før du sender den på kennel. Dette er både for din hund sitt eget beste, så vel som de andre hundene på kennelen. Hunden kan også gis en ormekur, på grunn av smittefare.

Husk å forsikre hunden

Selv når du har fått hunden på kennel, er det fort gjort at du begynner å bekymre deg. Du er tross alt borte fra bestevennen din nå. I tillegg kan uhell forekomme på kenneler. Det er dermed på sin plass å gardere seg med en veterinærforsikring. Dersom hunden blir syk eller skadet, skal en slik forsikring dekke undersøkelse og behandling.

Når hunden så leveres på kennel, bør du legge igjen informasjon om forsikringen, som forsikringstakers navn, forsikringsnummer samt navn på veterinær som har behandlet hunden før. Du kan også gi kennelen nummeret til en kontaktperson i landet i tilfelle et uhell skulle være ute når du ikke er i landet. Det aller viktigste er å avtale med kennelen at det kan ta hunden til veterinær ved behov, uten at de må spørre deg på forhånd.