Sunt å eie hund

Det er ikke bare gledelig å ha hund, det er faktisk bra for helsen din også. Visst er det mye jobb og ansvar involvert i å eie hund, men det finnes mange helsemessige fordeler ved hundehold som gjør det verdt det. Disse fordelene omfatter både det fysiske og mentale, og forskning viser dessuten at hundeiere lever lenger enn mennesker som ikke eier hund. Dette kan ha å gjøre med mosjonen de får av daglige lufteturer.

Som hundeier må du ut i all slags vær for å lufte din beste venn. Med andre ord blir du tvunget til å mosjonere, som igjen gjør deg sunn. Faktisk har australske forskere kunnet konkludere med at sjansen for at hundeiere får nok mosjon, er mellom 57 og 77 % høyere enn hos mennesker uten hund. I tillegg kommer det fram av forskning at hundehold har en positiv påvirkning på hjertehelsen. Her har sammenhengen mellom hundehold og risikoen for hjerte- og karsykdommer blitt undersøkt.

Bra for barna å ha hund

Har du barn og hund i samme husholdning, er det også grunn til å juble. Barn som er mye eksponert for hund har mindre sjanse for å utvikle allergier. Dette antas å være fordi at det å bli utsatt for bakterier og skitt som ung, gjør at barna blir mer motstandsdyktige mot alskens bakterier. Barn blir også mer sosiale av å ha hund; dette gjelder for øvrig voksne også.

Som hundeeier blir du lettere kjent med mennesker i nabolaget som også har hund de går tur i området med. Hunder har den spesielle evnen at de beroliger oss mennesker; det er tross alt en grunn til at det finnes terapihunder. Når du klapper kjæledyret skilles det ut hormoner som gjør at du lettere slapper av. Det er lettere å stress ned når du har en lojal, firbeint pelsdott i hus.