Tips til stell av hund

Å ha hund medfører stort ansvar, og som eier plikter du å sørge for at den får tilstrekkelig stell. Holder du daglig hygienemessig kontroll på den, unngår du letter at den pådrar seg plager, skader og sykdom. Det blir lettere å stelle hunden hvis du venner henne til det, og gjør pleien til kosestund. Dermed får du slått to fluer i én smekk. Å kose med hunden kan i seg selv ses på som en måte å gi den stell på, fordi det knyter et tettere bånd mellom hund og eier.

Potene

Disse bør du jevnlig sjekke for rifter, sprekker og sår. Særlig om sommeren er det ikke uvanlig at de tråkker på glasskår, torner og andre spisse gjenstander. Ofte setter disse seg mellom tærne. På høst og vinter er det for gjort at salt og skitt fra veier sliter på både poter og pels. Snø og is kan også være en hard påkjenning. Derfor er det lurt å skylle potene etter dere har vært ute.

Klør, munnhule og pels

Klør bør holdes korte slik at de blir lettere å vedlikeholde. I munnhulen må du jevne sjekke tenner, lepper og tannkjøtt. Lepper skal ikke være røde, sprukne eller lukte vondt. Tenner skal ha minst mulig tannstein, og være hvite. Tannkjøtt skal ikke være rødlig, men rosa. Regelmessig pussing av tenner er anbefalt. Pels holdes ren og hygienisk ved regelmessing børsting og bading. Hyppighet varierer etter rase og pelstype.

Stell skal alltid være førsteprioritet. Et godt intensiv å gi seg selv for å få unnagjort det hele, er at du kan lene deg tilbake å spille Gaming Club spill når du er ferdig. Her er det litt av hvert å henge fingrene i av gode nettkasinospill, og en gunstig velkomstbonus er også på plass. Når hunden sover etter en aktiv dag sammen med eier, er Gaming Club et perfekt tidsfordriv. Her gjelder det å registrere seg, gjøre et innskudd og begynne moroa!